Zubni implantati

zubni-implantati

U slučaju da vam nedostaje jedan, više ili svi zubi, rešenje su zubni implantati. Možemo nadoknaditi izgubljene zube bez potrebe da brušimo zdrave.

U Dental Oral Centru za 1 dan možete završiti:

 • Vadjenje zuba
 • Bezbolni hirurški zahvat postavljanja implantata
 • Finalni rad – Krunice

Zubni implantati su potpuno biokompatibilni sa vašim organizmom, koji ih prihvata kao svoj sastavni deo. Izrađeni su od titanijuma  i zamena su za koren izgubljenog zuba. 

Šta su implantati?

Zubni implantati su “šrafovi” koji su izradjeni od titanijuma.  Implantati se ugradjuju se u vašu viličnu kost i imitiraju koren vašeg zuba. Potpuno su biokompatibilni sa vašim organizmom. Implanatai su stabilna osnova na koju se mogu postaviti krunice, mostovi ili proteze.

Kada se koriste?

Nakon gubitka zuba dolazi do povlačenja kosti u kojoj se on nalazio. Ugradnjom zubnih implantata i izradom krunica na implantatima taj proces se zaustavlja. Implantatima je moguće nadoknaditi jedan ili više zuba. Tako se sprečava brušenje susednih zdravih. Kada je u pitanju potpuni nedostatak zuba najbolje, najbrže i najpovoljnije rešenje za pacijenta je  proces All on 4 ugradnje implantata.

Vrste implantata

Danas oko 550 kompanija proizvodi dentalne implantate. Sve one se razlikuju po kvalitetu, trajnosti svojih implantat i garanciji koju daju. U stomatološkoj poliklinici Dental Oral Centar vodimo računa o našim pacijentima. Koristimo naučno dokazane implantološke sisteme Nobel Biocare, Zimmer, Alpha Bio. Oni daju doživotnu garanciju kvaliteta stomatolozima i pacijentima.

Cene implantata

Cene implantata isključivo zavise od proizvodjača implantata koji se koristi. Kinski, Korejski i razni drugi jeftini implantat mogu biti primamljiva investicija. Međutim oni ne pružaju garanciju kvaliteta pacijentima. Nisu sigurni pa vam naša poliklinika ne bi mogla pružiti garanciju. To je razlog zašto se oni kod nas ne ugrađuju. Naš cenovnik možete videti ovde.

Garancija na zubne implantate

prvoklasni-materijali dental oral centar

Na ugrađene implantate pacijent dobija doživotnu garanciju proizvođača. Eventualnu ponovnu ugradnju ne plaća.

Kako bi zubni implantati što duže trajali, proizvođači su postavili uslove za garanciju kojih se moraju pridržavati pacijenti i stomatolozi. Tri obavezne godišnje kontrole i besprekorno održavanje od strane pacijenta. Na kontrole pacijente podseća naša poliklinika.

Oni pacijenti , koji zbog daljine, nisu u mogućnosti, da dolaze na redovne kontrole u našu polikliniku iste mogu obaviti kod stomatologa u mestu svog prebivališta.

All on 4 implanti

Najčešća pitanja koja dobijamo od naših pacijenata su:

 • Da li će osećati bol u toku intervencije
 • Da li će osećati bol u toku oporavka

Ugradnja zubnih implantata je apsolutno bezbolna intervencija. Najčešće se izvodi uz upotrebu lokalne anestezije. Kada se radi o velikom strahu kod pacijenta ili o ugradnji više implantata moguća je primena analgosedacije.
Analgosedacija je stanje izazvano kombinacijom sedativa (lekova za umirenje) i analgetika (lekova protiv bolova).

Tokom čitave intervencije pacijent ne oseća bol i nije svestan toka vremena. On se nalazi u polubudnom stanju, opušten, ali diskretno svestan svoje okoline tako da je u mogućnosti da reaguje i odgovori na proste komande tj. da sarađuje sa osobljem. Analgosedaciju vodi anesteziolog.

Najkraći put do zubnih implantata

Korak po korak

 1. 3D snimak vilica (CBCT)  
 2. Analiza snimka i plan terapije – naš stručni tim učini će analizu snimka i sastaviti plan terapije za vas. 
 3. Plan terapije i besplatne konsultacije.
 4. Ugradnja implantata – sledi ugradnja implantata. 
 5. Ukoliko se dobije dobra primarna stabilnost privremena krunica se može izraditi istog ili sledećeg dana. 
 6. Za sve nedoumice i pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

All On 4 proces ugradnje zubnih implantata

Koncept All, on 4 Vam omogućava da se za samo 3 do 24 sata oslobodite nekomfornih, robusnih totalnih proteza i dobijete odmah fiksni rad koji se ne skida. Prednosti:

 • ne čeka se 3 meseca nakon ugradnje implantata
 • dobijate zube (krune) odmah
 • niža cena rada
 • nema proteza
31265304_1684692691610961_2126352576407404544_n

Proces ugradnje implantata

Ugradnje zubnih implantata nije ništa komplikovanija od drugih oralno hirurških intervencija. Pre same ugradnje stomatolog na 3D snimku vilica analizira dimenzije raspoložive kosti i donosi odluku o vrsti i dimenzijama implantata. Procedura se izvodi u lokalnoj anesteziji ili analgosedaciji. Nakon završene ugradnje na implantate se postavljaju krunice (mostovi, all on 4, all on 6, all on 8) ili se oni prekrivaju sluzokožom kada postoji potreba da im se dozvoli još vremena za oseointegraciju.

Augmentacija - nadoknada kosti

Kada fali kost za ugradnju implantata moguće je istu nadoknaditi različitim metodama augmentacije. Augmentacije podrazumevaju jednostavne tehnike kao što su upotreba veštačke kosti i membrana, sinus lift i one komplikovanije koje podrazumevaju uzimanje koštanih transplantata.

Zahvaljujući All on 4 metodi ugradnje implantata, i sve boljim materijalima (veštačka kost) pomenute komplikovanije procedure augmentacije se sve manje koriste. U najvećem broju slučajeva augmentacija ne utiče na vreme rada.

Vreme terapije

Na vreme celokupne implantološke terapije utiče više faktora. Implantologija je evoluirala tokom zadnjih 50 godina tako da danas omogućava da nove zube dobijete za čak 1 dan. Metode kao što je All on 4 pružaju mogućnost pacijentu sa potpuno bezubim vilicama, da za samo nekoliko sati bezbedno jede sa fiksnim zubima.

U samo jednom ili nekoliko dana moguće je izvaditi zub i na njegovo mesto postaviti implant sa krunicom. Situacije kada se čeka 3 6 ili čak 9 meseci od ugradnje implanta do postavke krunica su danas sve ređe.

Za koga su implantati?

Danas jako malo stanja onemogućava ugradnju zubnih implantata. To su autoimuna oboljenja ili ona koja zahtevaju transplantaciju organa. Srčana oboljenja ne predstavljaju ograničenje za ugradnju i ne utiču na vek implantata. Dobro kontrolisana šećerna bolest (dijabetes) ne predstavlja smetnju za ugradnju. Konzumiranje duvana je relativna kontraindikacija, ipak pacijent mora biti upoznat sa tim da pušenje utiče na vek implantata.
3.8/5 (6 Reviews)