Opšta Stomatologija

opsta stomatologija

Redovnim pregledom kod stomatologa sprečavate nastanak karijesa i drugih oboljenja zuba. U našoj Poliklinici @dentaloralcentar pregled i konsultaciju možete obaviti BESPLATNO i potpuno bezbolno! 

Popravka zuba

Popravka zuba bi se mogla definisati kao jedan ili niz konzervativnih postupaka u cilju da se izgubljeni deo zuba nadoknadi, bilo da je uzročnik karijes ili nešto drugo što je dovelo do oštecenja zuba. Cene popravke zuba u Dental Oral Centru možete videti ovde.

Karijes

Karijes je definitivno najčešći uzročnik oštećenja na zubima, koji zahtevaju konzervativnu popravku, a često i lečenje zuba. Nastaje kao posledica krajnjeg proizvoda metabolizma šećera od strane bakterija-kiselina. Kiseline koje bakterije stvaraju zapravo dovode do oštećenja zuba i nastanka zubnog karijesa.

Lečenje zuba

Lečenje zuba podrazumeva primenu različitih medikamenata na zub, kako bi se on doveo u stanje da se može izvršiti popravljanje zuba na bezbedan način, ili kako bi se mogla postaviti adekvatna nadoknada. Pod lečenje zuba spada postavka leka u cilju lečenja dubokog karijesa,a ako karijes prodre u komoru pulpe i javi se upala živca lečenje zuba podrazumeva endodonciju.

Materijali za popravku zuba

Postoje različiti materijali koji se koriste u cilju restauracije izgubljenog dela zuba. Neki od njih služe kao podloge, a to su razne vrste cementa. Drugi služe za nadoknadu spoljašnjeg dela zuba i to razni kompozitni materijal, amalgami i keramnički inleji kao najbolje rešenje. Kompozitni materijali dolaze u različitim bojama koje imitiraju prirodnu boju zuba, te u rukama veštog stomatologa zub može izgledati kao da na njemu ništa nije rađeno.Takođe se za restauraciju zuba mogu koristiti i pojedini glas-jonomer cementi.

Lečenje kanala zuba

Kada karijes na zubu toliko uznapreduje, može doći do upale živca zuba. Više o tome možete videti na strani lečenje kanala korena zuba.

Uklanjanje zubnog kamenca

Uklanjanje zubnog kamenca je veoma bitno u sprečavanju nastanka parodontopatije. Vrši se ultrazvukom. U Dental Oral centru popust na čišćenje zubnog kamenca imate subotom. Kontaktirajte nas za više informacija.

Polomljen ili oštećen zub

Više o tretmanu polomljenih ili oštećenih zuba možete videti na estetskoj stomatologiji. 

Beljenje zuba

Beljenje zuba je najmanje invazivna stomatološka procedura. Popularna je medju mladjom populacijom. Više o beljenju zuba možete videti ovde.

5/5 (1 Review)