Fluorizacija zuba

U poliklinici Dental Oral Centar vršimo fluorizaciju zuba priomenom preparata visoke koncentracije. Fluor jača povrinu zubne gleđi, najpovršnijeg sloja zuba i tako je čini otpornijom na dejstvo kiselina poreklom poreklom od bakterija u udnoj duplji. Ceo tretman traje oko 15 do 20 minuta.

Fluor

Fluor je mineral koji se nalazi u mnogoj hrani i u pijećoj vodi. On pomaže zdravlju vaših zuba tako što ih čini jačim i otpornijim na zubni karijes. Podred toga smanjuje količinu kiseline koju luče oralne bakterije i tako štiti zube od nastanka karijesa. Dodavanje fluorida u vodu za piće provereno smanjuje karijes za 40 do 60%.

Fluorizacija zuba

Sistemska fluorizacija se može vršiti sistemskom primenom preko tableta, pijeće vode, kuhinjske soli. Ona je najefikasnija vreme razvoja zuba, u tom periodu fluor se ugrađuje u tvrda zuba tkiva i čini ih otpornijim na nastanak karijes.

Lokalno aplikovanje fluorida na površinu zuba ima ulogu da ojača površinu gleđi i spreči nastanak karijesa.

Paste sa fluorom

Većina pasti za zube danas sadrži fluor, veoma su efikasne u prevenciji nastanka karijesa. Sva deca da 3 godine starosti trebala bi da koriste paste za zube sa koncentracijom fluora do 1000 ppm, deca starija od 3 godine preko 1500 ppm

0/5 (0 Reviews)