Estetska Stomatologija

Estetska stomatologija vam omogućava da potpuno ispravite ili korigujete skoro svaki problem vezan za izgled vaših zuba

Bez obzira da li vam nedostaje jedan zub, ili želite da povećate ukupnu estetiku vašeg osmeha, mi imamo rešenje za vas.

Veniri

Bezmetalne krune

Hollywood Smile

Fiksne proteze

Beljenje zuba

Krunica na šrafljenje

Naša rešenja

CAD CAM krunice za 1 sat

Zahvaljujući CAD CAM tehnologiji u mogućnosti smo da vam za samo 1 sat, bez uzimanja otiska izradimo bezmetalnu krunicu koja će prevazići vaša očekivanja. Standardnim metodama bi bilo potrebno bar 4 dolaska u ordinaciju u minimalnom periodu od 7 dana.

Nije svejedno koju vrstu krunica ćete izabrati. Da li bezmetalne ili metalokeramičke. Bezmetalne krunice zadovoljavaju najviše estetske kriterijume, i odraz su pouzdanosti i dugotrajnosti. Zahvaljujući osobini da svetlost propuštaju isto kao prirodni zubi one će se savršeno uklopiti sa vašim prirodnim zubima, bez vidljive razlike. Imaju i do 70% duži vek trajanja

Uspešne priče naših pacijenata

Zamena metalokeramičkih krunica bezmetalnim

bezmetalne krunice

Pacijentkinja je došla zbog nezadovoljavajućeg estetskog izgleda metalokeramičkih nadoknada, koje svakako nisu idealno rešenje kad su u pitanju zubi u estetskoj zoni. Nezadovoljstvo je pripisala prebojenosti gingive I neadekvatni naleganje krunica. Cilj terapije estetske prirode je bio neispunjen uz troškove I izgubljeno vreme. Metalokeramičke krunice zameniti smo bezmetalnim krunicama i potpuno popravili utisak njenog prelepog osmeha.

Kombinacija bezmetalnih krunica i faseta

Kaže nama pacijentkinja da uopšte nije fotogenična. A mi smo joj dokazali da itekako greši. Lepa, nasmejana, zadovoljna. Kontrola nakon godinu dana od kako je zauvek promenila svoj osmeh kombinacijom bezmetalnih kruna I faseta. Potpuno prirodan izgled zuba, pravilno odradjen prema njenom osmehu I crtama lica. Uostalom, procenite sami

Kompozitne ili keramičke fasete

Kompozitne fasete

Sem modernog naziva i dobre reklame kompozitna faseta se ni malo ne razlikuje od obične kompozitne (bele) plombe na prednjoj stani zuba sem po ceni. Podložne su pigmentacijama porekla od cigareta, vina, čaja, kafe itd pa tako brzo menjaju boju i zapravo čine osmeh još ne privlačnijim nego što je nekada bio. Često pucaju i moraju se krpiti.

Kompozitne fasete se izrađuju ručno, direktno na samim zubima nanošenjem materijala za bele plombe nakon čega sledi poliranje. Poliranje nikad ne može biti idealno a i sam materijal je kao što smo već naglasili podložan pucanju i mikropukotinama pa često dolazi do nadražaja okolnih mekih tkiva oštrim deovima kompozitne fasete te se javljaju neprijatne upale.

I na kraju njihova cena….preskupo za običnu belu plombu.

Iz gore navedenih razloga u Dental Oral Centru se ne bavimo izradom kompozitnih faseta.

Keramničke fasete

Keramičke fasete se izrađuju od najboljih vrsta bezmetalne keramike u zubnoj tehnici ili na CAD-CAM mašini u samoj ordinaicji. Kada je reč o trajnosti keramičkih faseta ona su same po sebi večne ne menjaju boju, ne poprimaju pigmentacije od hrane i pića , ne pucaju, ne manjaju oblik. Potrebno ih je menjati na oko 15 godina zbog zuba nosača koji sami po sebi nisu postojani već ipak podložni uticaju vremena kao i samom odnosu pacijenta prema njima. Od svih nadoknada koje se postavljaju na same zube keramičke fasete (viniri) zahtevaju najmanje brušenja a u nekim varijantama brušenje nije ni potrebno (no-prep viniri) zahvaljujući tome one maksimalno čuvaju zubnu supstancu i po nekim istraživanjima produžuju vek prirodnog zuba koji se nalazi ispod njih za čak 60% u odnosu na druge vrste nadoknada.

Kada je reč o estetici ove nadoknade zaista ne poznaju granicu. Sposobnost bezmetalne keramike da idealno provodi svetlost omogućava izradu keramičkih faseta potpuno prirodnog izlgeda takovog da se ne razlikuju od prirodnih zuba. Sa druge strane kada pacijent to želi fasete se mogu izraditi i u izuzetno beloj boji.

Zbog izuzetne preciznosti izrade u tehnici ili na CAD-CAM mašini u ordinaciji ove nadoknade idealno prijanjaju uz zub nosač koji prate u glatkim prelazima kao da su njegov prirodan deo. Usled toga ne dolazi do zapadanja hrane, niti nadražajnog dejstva samog materijala (bezmetalne keramike) na meka tkiva.

Uspešne priče video galerija

Jovan Memedović

Ortodoncija - fiksne proteze