All on 4 Implanti

Koncept All on 4 Vam omogućava da se za samo 3 do 24 sata oslobodite nekomfornih i robusnih totalnih proteza i dobijete fiksne zube koji se ne skidaju. Ovaj koncept je uveo pre 20 godina Prof. Paolo Malo na svojoj Malo klinici, da bi ga kasnije patentirao u saradnji sa Nobel Biocare, vodećim proizvođačem koji nudi naučno dokazana implantološka rešenja sa doživotnom garancijom.
 
Suština All on 4 pristupa je u ugradnji 4 implantata od kojih su dva bočna ugrađena pod uglom od 45 stepeni. Ugradnja implantata pod uglom od 45 stepeni nam omogućava da iskoristimo veći deo vilične kosti, nego što je to slučaj kod koncepta sa 6 ili 8 implantata, kada se implantati ugrađuju pod pravim uglom. Na ovaj način All on 4 omogućava da izbegnemo dodatne intervencije nadogradnje kosti koje zahtevaju vreme čekanja od minimum 6 meseci, pa samim tim smanjuje vreme čekanja na fiksne zube na samo 24 sata.
 
all on 4 implanti 1
all on 4 implanti 2
all on 4 implanti 3
all on 4 implanti 4
Prva faza All on 4 tretmana podrazumeva ugradnju 4 Nobel Biocare implantata specijalno patentirana za ovu namenu, postavku multi unit abatmenta koji imaju ulogu da isprave ugao implantata i postavku imedijantnog fiksnog rada (imedijantni zato što se postavlja odmah nakon ugradnje implantat). Nakon završetka prve faze koja traje 3 do 24 sata vi izlazite iz ordinacije sa potpuno funkcionalnim fiksnim zubima.
 
all on 4 implantati dental oral centar
all on 4 implantati dental oral centar 2

Druga faza koja dolazi na red za oko 6 meseci podrazumeva izradu definitivnog protetskog rada. Međutim, izrada definitivnog rada često nije neophodna. Definitivni protetski rad sadrži titanijumsku konstrukciju koja ga ojačava i neophodno ga je izraditi kod osoba sa jakim zagrižajem. Kod svih drugih moguće je korigovati već postojeći rad i prevesti ga u definitivni što smanjuje troškove.

all on 4 implanti primeri
all on 4 implanti primer 2

U poliklinici Dental Oral Centar koristimo implantate Nobel Biocare posebno patentirane za All on 4 koncept, kao i isključivo originalne, patentirane Nobel protetske komponente tj. multi unit abatmente i temporary odnosno privremene abatmente.

Sertifikovani smo od strane Malo klinike i Profesora Maloa tvorca ovog koncepta za sprovođenje All on 4 zbrinjavanja bezubih vilica.
Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju. Ukoliko želite možete nam u poruci poslati Vaš broj telefona kako bi Vas naš stručni tim kontaktirao i odgovorio na sva Vaša pitanja kao i razjasnio eventualne nedoumice.

Pregled je apsolutno besplatan i neobavezujući.

all on 4 ortopan snimak

Manji troškovi

Umesto na 6 ili 8 implantata, kompeltan fiksni rad se postavlja na samo 4 zahvaljujući tome što se bočni implantati postavljaju pod uglom što daje mogućnost ugradnje dužih implanata koji kao takvi mogu da podnesu veće opterećenje tj. više krunica.

Zubi istog dana

All-On-4 koncept ugradnje implantat omogućava da pacijenti sa potpuno bezubim vilicama dobiju privremene krunice istog dana kada su ugrađeni implantati.

Zahteva manje raspoložive kosti

Ugradnja bočnih implantat pod uglom omogućava da se iskoristi veća površina i zapremina već raspoložive kosti. Na taj način izbegava se potreba za koštanom augmentacijom ili se ona svodi na minimum. Skraćuje se vreme terapije i smanjuju troškovi.

Manji broj intervencija - manje vremena

Abatmenti (nosači krunica) postavljaju se u istoj intervenciji kada se ugrađuju implantati. Kod All-On-4 implantološke terapije implantati se ne prekrivaju sluzokožom. Na ovaj način eliminišemo potrebu za dodatnom hiruškom intervencijom otkrivanja implanta prekrivenih sluzokožom pred samu izradu krunica..

Vaš najkraći put do zubnih implantata i All on 4

Korak po korak

  1. 3D snimak vilica (CBCT) – neophodno je da uradite ovaj snimak kako bi smo mogli da na kompjuteru analiziramo dimenzije vaše vilične kosti i vidimo da li ima uslova za ugradnju implantat ili ako nema kako se oni mogu obezbediti.
  2. Pošaljite nam CBCT snimak – zamolite u rendgen centru da CBCT snimak vilica pošalju na našu email adresu kontakt@dentaloralcentar.com. Većina rendgen centara vrši tu uslugu. U suprotnom snimak možete poslati sami preko www.wetransfer.com tako što ćete ga predhodno upakovati u npr. RAR format. (Mlađe generacije mogu biti od pomoći)
  3. Pošaljite nam poruku da ste uradili snimak.
  4. Analiza snimka i plan terapije – naš stručni tim učini će analizu snimka i sastaviti plan terapije za vas.
  5. Plan terapije – nakon što vam pošaljemo Vaš plan terapij, ukoliko ste sa njim saglasni možemo zakazati besplatne i neobavezujuće konsultacije.
  6. Ugradnja implantat – u koliko se na konsultacijama postigne dogovor, zakazuje se termin za ugradnju implantat.
  7. U slučaju All on 4 sistema pre ugradnje implanta potrebno je napraviti fiksni rad koji će se držati na njima.
  8. Kada je All On 4 sistem u pitanju istog dana se na implantat postavlja pomenuti rad koji se ne skida.
    Za sve nedoumice i pitanja stojimo Vam na raspolaganju.