Lepa Jeca i kompozitne fasete – kratka priča

Jelena ima 20 godina i kao i masa drugih devojaka obožava Grand i splavove. Voli da se doteruje, šminka, oblači provokativno, ona je lepa. Jelena bi jako volela da ima divne bele zube kao njene omiljene zvezde. Jednom prilikom dok je sa drugaricama gledala jednu Grand emisiju jelena je videla divne zube svoje omiljene pevačice i poželela da ima iste takve. Zato je hitno posetila nekoliko ženskih foruma i dobro se raspitala šta je to sa svojim zubima radila njena omiljena zvezda. Doznala je da su to kompozitne fasete. Pozvala je i obišla nekoliko ordinacija i odlučila se da stavi kompozitne fasete na 10 prednjih zuba u gornjoj vilici. Platila je svaku kompozitnu fasetu po 80 eur. Jelena je bila prezadovljna svojim novim osmehom, jedva je čekala sledeći izlazak sa drugaricama.

Dva meseca kasnije Jelena je jako tužna zato što njeni zubi izgledaju оvako

Jeca se napokon setila, ali kasno, da se raspita na šta je potrošila novac. Doznala je da je materijal od kog su rađene njene kompozitne fasete upravo isti onaj od kog se rade bele plombe. Naša Jeca je platila najskuplju plombu, sve je isto samo je ime različito. Jecine kompozitne fasete su ispucale i prebojene. Materijal za bele plombe je podložan pucanju ako se nanese u tankom sloju kao za fasete.

Njeni zubi su već brušeni za kompozine fasete i nema drugog načina nego da potraži pomoć nekog stručnog. Ne ostaje joj ništa drugo nego da se odluči za fasete od bezmetalne keramike, tj. maerijala koji je za njih zaista namenjen, koji ne puca i nije podložan prebojavanju tj. čija je postojanost trajna. Naravno to će da košta, a već je uzalud dala 80 eur po zubu.

Ne budi kao Jeca

raspitaj se šta plaćaš

Najnoviji postovi

Postavite pitanje ili ostavite komentar

Kontaktirajte nas

Odgovorićemo na sva vaša pitanja.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search