Metalo keramičke krunice

Metalo keramičke krunice poseduju metalnu osnovu na koju se nanosi keramika u boji prirodnog zuba. Zbog metalne osnove slabije propuštaju svetlost što ih čini estetski inferiornijim u odnosu na cirkonijum i bezmetalne krunice.

Dobar zubni tehničar može postići zadovoljavajući estetski efekat sa metalokeramičkim krunicama, ipak on se ne može porediti ni približno sa onim efektom koji se dobija cirkonijum ili bezmetalnim krunicama. Metalna baza ovih krunica spečava da one provode svetlost isto ili slicno prirodnim zubima , za razliku od bezmetalnih i cirkonijum krunica što se negativno odrazava na njihovu estetiku.

Najpre se vrši brušenje zuba nosača tj. uklanjanje “viška” zubne supstance tj. preoblikovanje u nosač krunice. Nakon završenog brušenja, na obrušene zube se postavljaju privremene krunice, a otisak se šalje u zubnotehničku laboratoriju radi izrade metalne osnove. Nakon nekoliko dana vrši se proba metalne osnove u ustima pacijenta i ista vraća zubnom tehničaru kako bi na nju naneo keramiku, čime se dobija metalokeramička krunica.

metalokeramičke-krunice
Kontaktirajte nas

Odgovorićemo na sva vaša pitanja.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search