laser

 LASER

Laser poseduje antibakterijsko dejstvo (ubija bakterije) , antiinflamatorno dejstvo (sprečava upale) i biostimulativno dejstvo (podstiče regeneraciju tkiva).

U poliklinici Dental Oral Centar posedujemo mekotkivni laser poslednje generacije. Zbog svojih brojnih prednosti laser je našao široku primenu u stomatologiji. Pored toga što može da deluje kao skalpel laser poseduje antibakterijsko dejstvo (ubija bakterije) , antiinflamatorno dejstvo (protiv upale) i biostimulativno dejstvo.

Mekotkivni laser nalazi svoju primenu u sledećim terapijama:

 TERAPIJA PARODONTOPATIJE LASEROM

Zahvaljujući svom antibakterijskom dejstvu i antiinflamatornom dejstvu laser uništava bakterije u parodontalnim džepovima i ispod nivoa desni.  

Laser ima svoju primenu u lečenju parodontopatije. Nakon obrade parodontalnih džepova (obrada tvrdih i mekih tkiva) može da primeniti laser. Laser svojim zrakom obeskličava parodontalni džep tj. uništava bakterije i na taj način eliminiše njihovo štetno dejstvo. On takođe deluje i protiv upale. U nekim slučajevima primena lasera dovodi i do regeneracije dela izgubljenog koštanog tkiva usled parodontopatije.

 TERAPIJA PERIIMPLANTITA LASEROM

Periimplantit se može definisati kao upala oko implantata koja dovodi do razaranja kosti i posledičnog ispadanja implantata.

Periimplantit je za implantat isto što i parodontopatija za zub. Bakterije svojim toksinima dovode do razaranja mekih i koštanih tkiva oko implantat što rezultuje upalom a ako se ne leči i gubitkom implantata.

Laser zahvaljujući svojim antibakterijskim i antiinflamatornim karakteristikama uništava bakterije i sprečava upalu. I na taj način pozitivno utiče na ishod lečenja periimplantita.

 UKLANJANJE FRENULUMA – PRIBLIŽAVANJE RAZDVOJENIH PREDNJIH ZUBA

Frenulmi su fibrozni izraštaji koji spajaj sredinu gornje usne za sredinom gornje vilice između jedinica ili sredinu jezika sa podom usta.

Frenulum u gornjoj vilici kod dece može dovesti do razmaka između prednjih zuba te je često uzrok njegovog uklanjanja ortodontske prirode. Kod odraslih pacijenata najčešće je smetnja izradi adekvatnog protetskog rada. Frenulum jezika (takav jezik često nazivamo sapet jezik) često dovodi do problema u razvoju govora zbog smanjena pokretljivosti jezika.

Frenulum se brzo i lako otklanja laserom bezvolno i bez krvi u samo nekoliko minuta.

Kontaktirajte nas

Odgovorićemo na sva vaša pitanja.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search