O ESTETSKOJ STOMATOLOGIJI

Estetska stomatologija u užem smislu predstavlja stomatološku disciplinu koja za cilj ima lepotu osmeha odnosno zuba i okolnih tkiva. Obuhvata intervencije kao što su izrada venira i beljenje zuba. U širem smislu ona je neodvojivi deo stomatologije a posebno stomatološke protetike. Obuhvata više različitih stomatoloških disciplina: ortodoncija , oralna hirurgija , parodontologija , stomatološka protetika koje odvojeno ili zajedno imaju za cilj lepotu osmeha.

VENIRI

Šta su fasete?

Fasete (veniri) su tanke ljuspice od bezmetalne keramike koje se postavljaju na prednji deo zuba i incizalnu ivicu baš kao što se veštački nokti postavljaju preko pravih. Zbog materijala od kog se izrađuju pružaju vrhunske estetske rezultate.

Kada se fasete izrađuju?

Fasete se mogu koristiti kada dođe do promene boje, oblika ili položaja zuba. Tačno određena boja keramnike može biti odabrana kako bi se pojedinačnom zubu koji je promenio boju vratio prirodan izgled a on idealno uklopio u okolinu. Kod okrnjenih zuba one predstavljaju idealno rešenje.

Da li fasete zahtevaju brušenje?

Deo zubne supstance koji se uklanja je veoma mali u odnosu na druge fiksne protetske radove (krunice i mostovi), a u nekim slučajevima brušenje nije uopšte potrebno (no-prep fasete).

Koje su prednosti faseta u odnosu na bezmetalne krunice?

Prema poslednjim studijama dokazano je da bezmetalne nadoknade kao što su veniri i bezmetalne krunice upravo zahvaljujući načinu izrade, i cementiranju 70% dugotrajnije nego standardne nadoknade.

Veniri zahtevaju mnogo manje brušenje u odnosu na bezmetalne krunice čime se štedi supstanca zuba.

BELJENJE ZUBA

Individualne folije za izbeljivanje zuba

Individualne folije za izbeljivanje zuba se izrađuju za svakog pacijenta individualno na osnovu unapred uzetih otisaka. Ove mekane folije su izuzetno udobne za nošenje, a kada se u njih unese kvalitetan gel za beljenje daju izuzetne rezultate.

Sigurnost za pacijenta

Navedeni metod beljenja daje izuzetne rezultate uz veliku sigurnost za zube pacijenta za razliku od brzih metoda izbeljivanja. Razlog ovome je dolazak do rezultata postepeno, izlaganjem zuba umerenim fizičkim i hemijskim silama u toku jedne do dve nedelje.

Kontaktirajte nas

Odgovorićemo na sva vaša pitanja.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search